MKB Hozamdoktor Származtatott Befektetési Alap

Jegyzési időszak:
2016. május 30. - 2016. július 22.

Miért MKB Hozamdoktor?

  • globális gyógyszeripari vállalatok részvényeinek teljesítményét teszi elérhetővé,
  • a kockázatmentes hozamokat meghaladó hozam1 lehetőségét kínálja,
  • megtermelt hozamai évente kifizethetők, emellett lejáratkor bónusz kupon elérésére is lehetőséget biztosít,
  • Az Alap által elérhető maximális hozam 38,25%2 (a teljes futamidő alatt 100%-os részesedési ráta esetén, éves hozam: 7,61%; EHM: 7,61%),
  • 95%-os védelmet biztosít a befektetési jegyek névértékére a futamidő végén, azaz az esetleges veszteséget a névérték mindössze 5%-ában korlátozza.

 

1 Adózás előtti bruttó hozam.
2 A hozam és a bónusz kupon lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely a fenti részvények teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az Alap által elérhető maximális hozam  38,25%; éves hozam: 7,61%; EHM: 7,61% (100%-os részesedési ráta esetén). Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 60 és 130% között mozoghat (Részesedési rátával módosított hozammaximum: 22,95%-49,73%; éves hozam: 4,56%-9,89%; EHM: 4,57-9,89%). A részesedési ráta pontos mértékét az Alapkezelő a jegyzési periódus lezárását követően teszi közzé. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció névértéke hogyan aránylik az Alap induló Saját tőkéjéhez, azaz az Alap a portfólió teljesítményéből hány százalékban részesedik. Értékét az Alapkezelő az Alap nyilvántartásba vételét követő 15 munkanapon belül teszi közzé az Alap hirdetményi helyein.
Minden megfigyelési időponthoz tartozó elszámolási időpontban az opciós hozam kifizetése a következő módon kerül meghatározásra:
Befektetési jegy névértéke x Részesedési ráta x maximum (0; Kosár teljesítmény - 1)