Részesedjen Ön is a vezető távol-keleti tőkepiaci vállalatok sikeréből, tőkevédelem mellett!

Az MKB Pagoda V. Tőkevédett Származtatott Alap a befektetett tőke védelme mellett kínál részesedést Önnek az ázsiai részvénypiacok eredményéből.* A 3 és fél éves futamidő végén az elérhető hozamot 50%-ban a kínai, 25-25%-ban a japán és a hongkongi részvénypiac teljesítménye határozza meg.

A befektetett tőke védelmét az Alap befektetési politikája biztosítja. Az Alap saját tőkéjét betétekbe és származtatott eszközökbe fekteti. A bankbetétek aránya megközelíti az alap saját tőkéjének 80%-át. Az opciós konstrukcióban részvénypiaci indexek (Hang Seng China Enterprise Index, Nikkei 225 Index és Hang Seng Index) szerepelnek.


Az MKB Pagoda V. Alapot különösen ajánljuk, ha Ön

  • előnyben részesíti a tőkevédett befektetési lehetőségeket,
  • részesedni szeretne a részvénybefektetésekkel elérhető többlethozamból, de nem kíván extra kockázatot vállalni, 3 és fél éves befektetési időtávban gondolkodik,
  • a kockázatmentes hozamoknál lehetőség szerint magasabbat szeretne,
  • távol-keleti részvénypiaci befektetéssel szeretné bővíteni értékpapír portfólióját.

MKB Trezor Tartós Befektetési Számlán elhelyezve adóelőny érhető el a tartós befektetési szerződésre vonatkozó jogszabályi feltételek teljesülése esetén.

Az Alap származtatott eszközökbe fektető alap, ezért a szokásostól eltérő kockázati szintű!

Az MKB Pagoda V. Alap hozamkockázata: a magasabb hozam érdekében vállalni kell annak a kockázatát, hogy az indexportfolió teljesítménye negatív is lehet, ugyanis ebben az esetben lejáratkor az Alap csak a tőke összegét fizeti ki.


* A végleges hozam 50% feletti értéke esetén az Alap az 50%-os bruttó hozam részesedési rátával korrigált értékét fizeti ki a Befektetői számára. Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés további lehetséges kockázatairól a forgalmazó MKB Bank Zrt. fiókjaiban, valamint a www.mkb.hu (Megtakarítások/Befektetési Alapok/MKB Zártvégű, Tőkevédett Befektetési Alapok/MKB Pagoda V. Tőkevédett Származtatott Alap) és a www.mkbalapkezelo.hu honlapokon található tájékoztatóból és kezelési szabályzatból informálódhat részletesen. A származtatott ügyletek Tpt. 273.§ (1) bekezdés szerinti nettó pozíciói abszolút értékének összege nem haladhatja meg az Alap saját tőkéjének kétszeresét. Jelen tájékoztató a Tpt. 35. § (1) bek. szerint kereskedelmi kommunikációnak minősül. Az Alap kezelője az MKB Alapkezelő Zrt. (tev. eng. sz.: 100.007-3/1999.), forgalmazója az MKB Bank Zrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001.).