Részesedjen Ön is a nyersanyagpiacok várható felértékelődéséből, tőkevédelem mellett!

A befektetett tőke és a 15,00%-os hozam (EHM: 2,77%) védelmét az Alap befektetési politikája biztosítja, ugyanis az MKB Természeti Kincsek Hozam Plusz Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap saját tőkéjét betétekbe és származtatott eszközökbe(nyersanyagindex-opciós konstrukció) fekteti. A bankbetétek aránya meghaladja az alap saját tőkéjének 88%-át. Az opciós konstrukció által lehetővé tett, részesedési rátával2 korrigált hozam mértéke a Dow Jones - UBS Commodity Excess Return Index átfogó nyersanyagpiaci index változásától függ, amely 19 különböző nyersanyag tőzsdei határidős kontraktusának árfolyamváltozását összesíti.
A Dow Jones - UBS Commodity Excess Return Index elemei: alumínium, arany, búza, cink, cukor, ezüst, élő marha, földgáz, fűtőolaj, gyapot, kávé, kőolaj, kukorica, nikkel, ólommentes benzin, réz, sertés, szójabab, szójaolaj.

Az MKB Természeti Kincsek Hozam Plusz Alapot különösen ajánljuk, ha Ön

  • MKB Trezor Tartós Befektetési Számlán jegyzi, ugyanis az alap lejáratát követő kifizetés tervezett időpontja egy nappal előzi meg a 2010-ben nyitott MKB Trezor Tartós Befektetési Számlák 5 éves lekötési időszakának végét (2015.12.31.),
  • amikor is a számlán elért tartós befektetésből származó jövedelem adója 0%.
  • mérsékelten kockázatkedvelő befektető, de szeretne tőkevédelem mellett részesedni a kockázatosabb piaci szegmensek pozitív eredményéből,
  • 5 és fél éves befektetési időtávban gondolkodik,
  • a kockázatmentes hozamoknál lehetőség szerint magasabbat szeretne, de extra kockázatot nem szívesen vállal,
  • nyersanyagpiaci befektetéssel szeretné bővíteni értékpapír portfólióját,fontosnak tartja a tőkevédelem mellett a fix hozamot is, illetve
  • nyugdíj-előtakarékossági számlán jegyzi.

MKB Trezor Tartós Befektetési Számlán elhelyezve a tartós befektetési szerződésre vonatkozó jogszabályi feltételek teljesülése esetén érhető el adóelőny.

Az Alap származtatott eszközökbe fektető alap, ezért a szokásostól eltérő kockázati szintű!

Az MKB Természeti Kincsek Hozam Plusz Alap hozamkockázata:

  • A magasabb hozam érdekében vállalni kell annak a kockázatát, hogy az indexportfolió teljesítménye negatív is lehet, ugyanis az Alap ebben az esetben a 3. év végén teljesítendő 15,00%-os hozamfizetésen kívül lejáratkor csak a tőke összegét fizeti ki.

1 Adózás előtti bruttó hozam.
2 A részesedési ráta pontos mértékét az Alapkezelő a jegyzési periódus lezárását követően teszi közzé. Értéke 50 és 120% között mozoghat.

Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól a forgalmazó MKB Bank Zrt. fiókjaiban, valamint a www.mkb.hu(Megtakarítások/Befektetési Alapok/MKB Zártvégű, Tőkevédett Befektetési Alapok/MKB Természeti Kincsek Hozam Plusz Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap) és a www.mkbalapkezelo.huhonlapokon található tájékoztatóból és kezelési szabályzatból informálódhat részletesen. Az Alap származtatott eszközökbe fektető alap, ezért a szokásostól eltérő kockázati szintű! A származtatott ügyletek Tpt. 273.§ (1) bekezdés szerinti nettó pozíciói abszolút értékének összege nem haladhatja meg az Alap saját tőkéjének kétszeresét.
Jelen tájékoztató a Tpt. 35. § (1) bek. szerint kereskedelmi kommunikációnak minősül.
Az Alap kezelője az MKB Alapkezelő Zrt. (tev. eng. sz.: 100.007-3/1999.), forgalmazója az MKB Bank Zrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001.).
Az MKB Trezor Tartós Befektetési Számlán elérhető adóelőny feltételeiről tájékozódjon részletesen a www.mkb.hu  
 internetes oldalon.