MKB Vezető Olajvállalatok Tőkevédett Származtatott Befektetési Alap

Jegyzési időszak:
2015. február 02. - 2015. március 20.

Megtakarításainak gyarapításához mérsékelt kockázatú, tőkevédett befektetés.

Olajiparban tevékenykedő globális nagyvállalatok részvényteljesítményéből profitáló tőkevédett befektetési alap, kedvező hozam esetén akár az eredeti futamidőnél rövidebb időtávon.

Bővítse részvénypiaci befektetéseit az MKB Vezető Olajvállalatok Tőkevédett Származtatott Befektetési Alappal, mely tőkevédelem mellett a kockázatmentes hozamokat meghaladó, magasabb hozam elérésének lehetőségét nyújtja!

Az MKB Vezető Olajvállalatok Tőkevédett Származtatott Befektetési Alap az olajiparban jelentős szerepet betöltő globális nagyvállalatok részvényteljesítményén keresztül elérhető hozam lehetőségét kínálja, maximum ötéves időtávon.

  • Nyilvános, zártvégű, származtatott befektetési alap
  • Biztosítja a befektetett tőke védelmét a futamidő végén
  • Tízelemű részvénykosár teljesítményétől függő hozamlehetőség1
  • Ötéves futamidő (lejárat: 2020.04.06.), de kedvező hozam esetén korábbi kifizetés lehetséges
  • Amennyiben nem történik korábbi kifizetés, a befektetett tőke visszafizetésének és a lehetséges lejáratkori2 hozam kifizetésének tervezett napja: 2020.04.14.
  • MKB Trezor Tartós Befektetési Számlán és MKB Nyugdíj-előtakarékossági számlán is jegyezhető
  • Az Alap a jegyzési időszakban évi 2,00%-os diszkonttal (EBKM: 2,00%) jegyezhető
  • Devizanem: HUF
  • Névérték: 10 000 Ft / befektetési jegy
  • Minimálisan jegyezhető mennyiség: 100 000 Ft névértékű befektetési jegy

1 Adózás előtti bruttó hozam.
2 A lejáratkori hozam lehetőségét a vásárolt opciós konstrukció teszi lehetővé, mely a fenti részvénykosár teljesítményének részesedési rátával módosított pozitív hozama. Az opciós konstrukció által elérhető hozam mértékét tehát a részesedési ráta még tovább módosíthatja, melynek értéke 60 és 130% között mozoghat. A részesedési ráta pontos mértékét az Alapkezelő a jegyzési periódus lezárását követően teszi közzé. A részesedési ráta azt mutatja meg, hogy a vásárolt opciós konstrukció alapjául szolgáló részvénykosár névértéke hogyan aránylik az Alap induláskori saját tőkéjéhez, azaz az Alap a részvénykosár teljesítményéből hány százalékban részesedik. Értékét az Alapkezelő az Alap nyilvántartásba vételét követő 15 munkanapon belül teszi közzé az Alap hirdetményi helyein.
Az opciós konstrukció egy befektetési jegyre jutó nominális hozam kalkulációja:
Névérték x Opciós Hozam x Részesedési Ráta