MKB Aktív Alfa Abszolút Hozamú Származtatott Befektetési Alap

Aktiválja velünk megtakarításait!

A befektetők az Alap befektetési jegyeihez a 2014. október 15.- 2014. október 31. közötti jegyzési időszakban, azt követően folyamatos forgalmazásban juthatnak hozzá.

Ismerje meg az MKB Bázis, Egyensúly, Ambíció Alapcsaládunk új tagját, és bízza szakértőre megtakarításai kezelését!

Az MKB Aktív Alfa Abszolút Hozamú Származtatott Befektetési Alap az adott piaci környezetben a legkedvezőbb befektetési lehetőséget biztosítja a befektetők számára.

Az Alap célja a kockázatmentes hozamot jelentősen meghaladó pozitív hozam elérése.

Hogyan?

  • lehető legszélesebb és globális befektetési területtel,
  • aktív portfolió-kezeléssel,
  • erős kockázati kontroll mellett.

Befektetésre ajánlott időhorizont:  3-5 év

Az Alap által meghatározott célok elérése érdekében az Alap jellemzően magyar forint, amerikai dollár és euró alapú befektetéseket eszközöl bankbetéteken, hazai és nemzetközi kötvényeken, részvényeken, valamint származtatott ügyleteken keresztül, ideértve az árupiaci termékeket is.

Befektetési stratégia:

  • Az Alap kötvény túlsúlyos vegyes összetételű befektetési alap, amelynek egyik fő befektetési célpontja a magyar állampapír-piac. 
  • Az Alap ezen felül kitettséggel rendelkezhet kollektív befektetési eszközökben, részvényekben, árupiaci befektetésekben. 
  • Az Alap kockázati kitettsége fedezeti ügyletekkel csökkenthető. Tekintettel az alap HUF denominációjára, az Alapkezelő törekszik arra, hogy a forint árfolyam-ingadozásából eredő árfolyam-kockázatot csökkentse a befektetett portfolió nem forintban denominált elemei esetén, melynek érdekében devizafedezeti ügyleteket köt.
  • Az Alapkezelő aktív portfólió-kezeléssel valósítja meg az Alap esetében követni kívánt befektetési stratégiát, tehát a mindenkori piaci környezetben a befektetők számára legkedvezőbbnek ígérkező területen fektet be.

Az Alap referencia indexe:  RMAX Index

Kinek ajánljuk:

  • aki ésszerű kockázatok felvállalása mellett kívánja optimalizálni hosszú távú befektetéseinek hozamát,
  • aki változó piaci körülmények között is elfogadható teljesítményű, rugalmas futamidejű befektetési formát keres,
  • aki hosszú távú célok (pl. nyugdíjcél; ingatlan, nagyobb értékű ingóságok vásárlása, stb.) megvalósítása érdekében kívánja megtakarítását elhelyezni.

Válogasson céljainak és kockázattűrő képességének megfelelően az MKB Aktív Alfa, Bázis, Egyensúly, és Ambíció Befektetési Alapcsalád befektetési jegyeiből.

A megalapozott befektetési döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az Alapok Tájékoztatóját, Kezelési Szabályzatát, a Kiemelt Befektetői Információkat, valamint a Bank Befektetési szolgáltatási és a kiegészítő szolgáltatási tevékenység körébe tartozó termékekről és szolgáltatásokról szóló tájékoztató alapokról szóló részeit, továbbá érdeklődjön az alapok értékpapírszámlán történő nyilvántartásának költségeiről.

A tájékoztató dokumentációk elérhetők a forgalmazó MKB Bank Zrt. fiókjaiban, valamint a www.mkb.hu (Megtakarítások/Befektetési Alapok/MKB Nyíltvégű Befektetési Alapok/MKB Bázis Nyíltvégű Befektetési Alap, MKB Egyensúly Nyíltvégű Befektetési Alap, MKB Ambíció Nyíltvégű Befektetési Alap, MKB Aktív Alfa Abszolút Hozamú Származtatott Befektetési Alap) és a www.mkbalapkezelo.hu honlapokon.
Az adóügyi elszámolásra vagy az adóügyi következményre vonatkozó információ pontosan csak az ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhető meg, és a jövőben változhat! Az MKB Trezor Számlákon és az MKB Nyugdíj-előtakarékossági Számlán elérhető adóelőny feltételeiről a www.mkb.hu honlap nyújt részletes tájékoztatást.
Jelen tájékoztatás a Kbftv 137.§. szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül, azonban nem minősül ajánlattételnek, befektetési vagy adójogi tanácsadásnak.
Az Alapok kezelője az MKB Alapkezelő Zrt. (tev. eng. sz.: 100.007-3/1299.), forgalmazója az MKB Bank Zrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001., a Budapesti Értéktőzsde tagja).