Az alap portfóliója átlagosan 90%-ban közép-európai blue chip vállalatok részvényeit tartalmaz. A fennmaradó részt Bankunk döntően állampapírokba, diszkont kincstárjegyekbe, illetve lekötött és látra szóló bankbetétekbe fekteti be. Az Alap kockázati szintje magas.

Kinek ajánljuk?

Közép- illetve hosszú távon gondolkodó Ügyfeleinknek, akik a magasabb hozam reményében vállalják a részvénypiacok változékonyságából eredő, a részvénybefektetésekkel együtt járó kockázatot.

Javasolt befektetési idő: közép és hosszú táv (3 év)
Kockázati szint: magas
Benchmark: 90% CETOP20 Index* + 10%RMAX Index**

*Budapesti Értéktőzsde által számított index kosarában a közép-európai régió 20 legjelentősebb papírja szerepel, melyek előre meghatározott kritériumok (likviditás és kapitalizáció) szerint felállított globális rangsor alapján kerültek kiválasztásra, figyelembe véve, hogy egy tőzsdéről maximum hét papír szerepelhet egy időben, az indexben. A kosárba jelenleg hat ország (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia) tőzsdéin szereplő papírok kerülhetnek be.
** Az RMAX a rövid lejáratú állampapírok átlagos piaci árfolyamváltozását jelző index, amelyben a három hónap és egy év közötti hátralévő futamidejű Magyar Államkötvények, valamint a Diszkont Kincstárjegyek találhatók